Újbuda a város egyetlen szeglete, ahol 13 nemzetiség él és aktív. A nemzetiségek ünnepének így a kerületben nagy hagyománya van. Idén a fesztivál visszatér rég szeretett helyszínére, a Feneketlen-tóhoz, az Új Budai Parkszínpad köré és belé.
Délelőttől gyerekprogramokkal, táncházakkal, 8-féle kóstolóval, 15 kézművesprogrammal, több mint 20 zenés, néhol táncos fellépéssel, táncházzal, Parno Graszttal és fanfárokkal ismerhetjük meg közelebbről a velünk élők kultúráit. A bolgárokét, cigányokét, görögökét, horvátokét, örményekét, lengyelekét, németekét, románokét, ruszinokét, szerbekét, szlovákokét, szlovénekét és ukránokét. Belőlük inspirálódva született meg idén a fesztivál neve is, a Bárka, amellyel átmentjük azt, ami igazán fontos. A minimum 13-féleségünket, a fűszereinket és hangszereinket, a rímeinket és viseletünket, a humorunkat és mélységünket.

Térkép

A fesztivál Újbuda Önkormányzata és a KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft. szervezésében, valamint az Újbudai Nemzetiségi Önkormányzatok összefogásával valósul meg. A részvétel ingyenes, a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ